Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Den swingende organisation på rad og række består af Perry Knudsen på trompet, Roger Berg på trommer, lederen Flemming Olsen, Henriette Lykke sang, Keld Mortensen på trompet, Niels Thybo på piano, Gert Rostock på bas, Jan Harbeck på saxofon og Erik Tschentscher på trompet.

Får erhvervslivet til at swinge mere

Mangeårig leder og musiker forbedrer
samarbejdsprocessen med jazz.

Efter sommerferie-perioden stiller ”Den swíngende organisation” op til sin 333. præsentation af samarbejdets og samspillets fundamentale betydning for enhver virksomhed uanset fagområde. Kurset er bygget op om en forelæsning og et swingorkester, der lydeligt demonstrerer den enkeltes ansvar for, at hele gruppen får musikken til at klinge.

-En swingende organisation er et solidt fællesskab, hvori den enkelte identificerer sig med sine kolleger, sit produkt og sin virksomhed og helt bevidst indfrier omgivelsernes forventninger – godt og vel, for så har man erhvervet en tilfreds ambassadør, definerer idemanden bag den usædvanlige konstellation.

Respekt for hinanden

Han er den 70-årige tidligere erhvervsleder og jazzmusiker Flemming Olsen, der for ni år siden indså, hvor meget en dirigents partitur ligner en strategi for enhver slags virksomhed. Derfra var der ikke langt til at kæde de to værktøjer sammen. Det gjorde han så under slagordet ”It don´t mean a thing, if it ain´t got that swing”som er titlen på en gammel jazz-klassiker.

-Som i alle andre virksomheder er det ikke nok, at medarbejderne er dygtige og spiller præcist efter noderne, hvis de ikke lytter til hinanden, respekterer hinandens stærke og svage sider og accepterer deres tildelte rolle i helheden, forklarer Flemming Olsen. Hvis den ene overdøver de andre, nogle er uengagerede eller ikke fraserer ens, kan samarbejdet ikke swinge – og det demonstrerer vi.

Med filosofien om at visualisere samarbejdets nødvendige spilleregler musikalsk opsøgte han gamle kammerater fra Tivoligarden, hvor han selv havde spillet trompet, for at få dem med på ideen. Men i begyndelsen fattede de ikke en lyd af, hvad han sagde. De kendte ikke miljøet, skønt de selv havde oplevet indbyrdes konflikter og musikalske forskelle, men de kendte Flemming Olsen, og efterhånden sivede budskabet ind.

Orkester af venner

-I dag har jeg et otte mands orkester, der er glade for mig, fordi der kommer opgaver fra virksomheder og steder, hvor de ikke er vant til at spille, fortsætter Flemming Olsen. Vi praktiserer selv det solide fællesskab og har opbygget et tillidsforhold, der har udviklet sig til venskab. I de ni år er kun tre musikere faldet fra - bassisten, saxofonisten og sangerinden Nynne Lange, der blev færdig som præst. Alle prioriterer Den swingende organisation så højt, at de hyrer assistenter til andre engagementer, hvis der er to opgaver samme dag.

Organisationens nuværende blæsergruppe består af tre trompetister og en saxofon, fordi lyden skulle minde om et big band med de begrænsninger, som økonomien fastsætter. Til gengæld forstærkes saxofonisten Jan Harbeck, der spiller såvel Es og baryton som klarinet.

Besætningen består af en række skattede musikere, der er kendt fra mange andre sammenhænge:

Keld Mortensen, trompet og band leader, der også skriver arrangementerne. Han er regimentsmusiker ved Prinsens Livregiment i Skive.

Perry Knudsen, trompet, mange år med DR Big Band og Ib Glindemanns Orkester.

Erik ”Journa” Tschentscher, trompet, der har spillet med Thad Jones og nu er free lancer i et tysk big band.

Jan Harbeck, saxofon og klarinet, der blandt andet optræder i Ernie Wilkin´s Almost Big Band, Monday Night Big Band og i jazzklubber med egen kvartet.

Niels Thybo, piano, har egen trio og underviser ved Musikkonservatoriet i Odense.

Gert Rostock, bas, Kansas City Stompers.

Roger Berg, trommer, der kendes fra Tivoli Big Band, Niels Jørgen Steens The A-Team og som free lancer i diverse big bands i Danmark og Sverige.

Henriette Lykke, sang. Hun synger også med Peder Kragerup, har egen trio og giver kirkekoncerter.

Bliver ved

-Vi trives alle og nyder at være på landevejen på vej til og fra vore årlige 40-50 jobs, erklærer Flemming Olsen. Efter længst overstået sygdom er helbredet upåklageligt, og jeg bliver ved, til jeg styrter. Men jeg har lagt hornet fra mig på grund af manglende tid og ”nøjes” nu med at forelæse.

Lige fra drengeårene har trompeten ellers fulgt ham trofast, og selv under udstationeringer i blandt andet Frankrig og USA, mens han i 24 år bestred lederposter i IBM, har han sporet jazzbands for at få lov til at spille med.

-Men noget måtte jeg vælge fra for at komme videre med mit liv og Den swingende organisation, slutter han.

 
© 2001 MusikLinien