Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

ÅRETS MUSIKFOTO 2008

146 fotografer deltog i konkurrencen om årets musikfoto.
Nu er vinderen fundet!
Fotograf Jonas Bang er kåret som vinder af konkurrencen Årets Musikfoto 2008.
Vinderbilledet med rockbandet Spleen United kan ses på forsiden af den nye Dansk Musik Årbog, der udkommer ved årsskiftet.
Dansk Musik Årbog er arrangør af konkurrencen, i samarbejde med Dansk Pressefotografforbund.
146 fotografer deltog i konkurrencen og de havde tilsammen sendt 928 billeder ind.
Billedet med Spleen United er fra en livekoncert på Studenterhuset i Ålborg er et visuelt stærkt billede med stærke farver.
Den 19-årige fotograf Jonas Bang er en af landets unge upcoming fototalenter. Opløbet stod tæt mellem Jonas Bang og mere rutinerede kræfter, men dommerkomiteen blev i sin endelige votering ved med at vende tilbage til Jonas Bangs kraftfulde billede.
Jonas Bang har fotograferet på koncerter over hele landet, men er først og fremmest aktiv i det nordjyske. Dommerkomiteen lagde i høj grad mærke til hans billede på grund af de stærke farver og den stærke visuelle udstråling. Farvemæssigt var Jonas Bang gået efter det mere kontrastfyldte, bl.a. ved brug af de tokomplementære farver grøn og rød.
Et højst usædvanligt billede, forfriskende anderledes og fornyende i forhold til mange af de mere traditionelle billeder, der var indsendt til årets konkurrence. Billedet er tydeligvis efterbehandlet i Photoshop, hvilket også gav ekstra diskussion i dommerkomiteen. Der er ingen deciderede regler, så det er op til dommerkomiteen selv at afgøre, hvorvidt man vil inddrage graden af billedmanipulering i bedømmelsen af et indsendt foto.

Dansk Musik Årbog er på gaden
For 18. år i træk udkommer den professionelle musikbranches store opslagsværk, spækket med informationer og data om det danske musikliv. Der findes over 9.000 adresser og kontaktdata på professionelle, udøvende og skabende musikere i medlemsdelen. I fagregisterdelen er der over 5.000 poster med kontaktdata, en komplet opdateret oversigt over de mest betydningsfulde firmaer og organisationer i det danske musikliv.
Bogen kaldes musikbranchens vigtigste opslagsbog og udgives af 10 danske musikorganisationer, med Dansk Musiker Forbund i spidsen.
Redaktør: Nils Harbo.

 

 
© 2001 MusikLinien