KOMPLET SANGTEKNIK
et epokegørende værk om den sangteknik der bliver brugt af professionelle sangere over hele verden.

-----
Komplet Sangteknik, bog+CD

Enestående forskning i ny bog om professionel sangteknik
Shout Publishing ApS marts 2001. kr 498,-

Cathrine Sadolin's bog+CD 'Komplet Sangteknik' er nyligt blevet trykt, og vi har den på lager. Bogen indeholder:
256 A4 sider
280 illustrationer
300 lydeksempler og øvelser på medfølgende CD.

Fås også på engelsk - Complete Vocal Technique.

Komplet Sangteknik er en ny indfaldsvinkel til sangteknik. Det nye består af 4 stemmefunktioner/teknikker, Neutral, Curbing Overdrive og Belting, som i kombination dækker alle stilarter fra klassisk til heavy. Denne nye metode giver dig mulighed for at kunne frembringe hvilken som helst lyd på en sund måde, også når stemmen skal lyde 'rå' og 'distorted'.

Komplet Sangteknik har skabt revolution indenfor sangteknikken og bliver idag brugt over hele verden af professionelle sangere. Den anbefales af læger og talepædagoger og er blevet en stor international succes med oversættelser på flere sprog.

Bogen og tilhørende CD henvender sig til alle sangere - professionelle som begyndere, blæsere, læger, talepædagoger, undervisere og alle med stemmeproblemer.

Dette enestående opslagsværk giver hurtigt praktisk anvendelige løsninger på konkrete problemer. Komplet Sangteknik indeholder alt om sangteknik, den nyeste forskning, teknik til at lyde 'rå' og uskolet, stemmepleje, taleteknik, casestories der viser hvordan teknikkerne bliver brugt i konkrete situationer, Akut Hjælp - dvs. reparation af en tilsyneladende hæs stemme få timer før en koncert, 300 lydeksempler og øvelser på medfølgende CD. Komplet sangteknik er et omfattende, underholdende og overskuelig opslagsværk til at opnå hvilken som helst lyd.

-----
ANMELDELSER
Pressen om Komplet Sangteknik:

Bibel i stemmepleje ...en epokegørende bog om sangteknik ...en meget flot og kompetent lærebog om sangteknik ...mange illustrative tegninger, der er med til at gøre bogen velegnet til selvstudium ...letforståeligt og tilgængeligt for alle sanginteresserede ...fine afsnit om brugen af effekter som vibrato og forvrængning ...gode anvisninger på stemmepleje ...mange flotte case stories ...Bogen dækker simplethen alt, hvad en sanger har behov for at vide, og omfatter alle stilarter fra klassisk til rytmisk sang ...let at arbejde med ...en epokegørende udgivelse som alle, der interesserer sig for brugen af stemmen, vil få stort udbytte af. /DJEMBE, World, Music, Dance & Art

Med sin uortodokse og energiske tilgang til stemmens mysterier har hun dels medvirket til at ramme pæle igennem fastgroede myter, dels udstyret et hav af sangere - både amatører og professionelle - med redskaberne til at forstå deres stemmes funktioner bedre. Vi kan hurtigt konstatere at det er en flot og ambitiøs udgivelse, fyldt med forklarende illustrationer og en gennemtænkt grafik. /SOUNDCHECK, musikmagasin for professionelle musikere

Der er stof til sangere og undervisere på alle niveauer, klassiske som rytmiske, og også blæsere kan nyde godt af bogen. ...Bogen er overordentligt detaljeret, med en udførlig indholdsfortegnelse, veldisponerede kapitler, lister over ordforklaringer, anbefalet litteratur og video'er, stikordregister, og ikke mindst i et godt stort læsevenligt lay-out. Også på det pædagogiske plan er bogen en fornøjelse ...Cathrine Sadolin er en "trouble-shooter" med stor erfaring. Bogen emmer af hendes nysgerrighed for faget, hvilket betyder, at man smittes med entusiasme og er parat til at kaste sig ud i enhver øvelse hun foreslår. Hendes forskningsarbejde er solidt og hendes mange praktiske erfaringer har smittet befriende af på bogen. ...Hendes ihærdighed for at udarbejde en teknik og et begrebsapparat der favner alle genrer, rytmiske som klassiske, er usædvanligt og prisværdigt. En kæmpe ros for det, og hermed de allervarmeste anbefalinger til en bog der på fineste vis afmystificerer hvad det vil sige at synge. /MUSIKEREN (Dansk Musiker Forbunds blad)

Enestående bog om sangerens teknik ...Ny flot bog fra verdensberømt dansk stemmeforsker og sangpædagog ...Det er bla. udviskningen mellem de forskellige stilarter, der har gjort Cathrine Sadolin til en af verdens førende stemmeforskere og sangpædagoger. Hun er lige optaget af at hjælpe en klassisk sanger med en høj tone eller en death-metalsanger med et såkaldt growl. ...Med bogen "Komplet Sangteknik" har hun givet et godt redskab til alle der vil noget med sangen - også de sangere der synger i kirken. /DANSK KIRKEMUSIKER TIDENDE

Ny bibel til sangere ...Danmarks ukronede stemmedronning ... Ifølge Cathrine Sadolin kan alle lære at synge, og det tror jeg på efter at have læst Komplet Sangteknik ...Umiddelbart lader det ikke til at der mangler noget. Der er sågar et afsnit der handler om udtryk og optræden: Utvivlsomt af væsentlig betydning både for den optrædende og for publikum ...Den utroligt alsidige gennemgang og hensyntagen til læsernes forskellighed er en af bogens ubestridte forcer. Selv for de hårdest angrebne af "jeg-kan-altså-ikke-synge-syndromet", vil der være forståelig hjælp at hente ...Den pædagodiske og positive måde at formidle sin viden på giver læseren/sangeren en fornemmelse af, at Komplet Sangteknik er skrevet til dig og kun dig - selvom den i virkeligheden kan (og det bør den!) gå hen og blive allemandseje ...jeg vil varmt anbefale Komplet Sangteknik til alle, der er interessered i at udtrykke sig via stemmen. /LINE OUT

Cathrine Sadolins teknikker er specielt velegnet til at blive bevidst om stemmens brug, fordi hendes metode rumme både tale- og sangteknik. Det kan være den inspirationskilde, der overbeviser en hæs lærer eller en uprøvet begynder om, at det kan lade sig gøre at reparere den hæse stemme eller at komme til at synge rent og kraftfuldt. /DR UNDERVISNING

Komplet Sangteknik er en ny måde at anskue sangteknik på. Cathrine Sadolin har opdaget et hidtil ukendt underliggende system for stemmens brug. ...Disse teknikker er nu tilgængelige for alle i Komplet Sangteknik. /ARTISTEN (Dansk Artist Forbunds blad)

Det er forholdsvis hurtigt at lære disse 'stier' at kende, og derved opnå fuld kontrol over stemmen, både i tale og sang ...et opslagsværk der hurtigt giver praktisk anvendelige løsninger på konkrete stemmemæssige problemer. /SPEKTAKEL, Tidskrift for Teater og Film (Dansk Skuespiller Forbunds blad)

-----
Om Cathrine Sadolin

Cathrine Sadolin har markeret sig som en af verdens førende stemmeforskere og sangpædagoger. Hendes forskning på tværs af sangstilarterne kombineret med hendes egen erfaring som professionel sanger har skabt nytænkning på området. Hendes speciale er løsning af stemmeproblemer, reparation af slidte stemmer og avanceret sangteknik indenfor alle stilarter. Hun er meget efterspurgt som "ambulancetjeneste" til studier og turneer når professionelle sangere behøver akut hjælp med teknisk vanskelige opgaver, eller hvis sangere mister stemmen eller har stemmeproblemer. Hun giver workshops og masterclasses for professionelle sangere over hele verden, for pladeselskaber, studier, teatre og operahuse. Hun arbejder som vokalproducer og har optrådt rundt i Europa, både som klassisk og rocksanger og har indspillet flere CD'er.

Flere oplysninger om Cathrine Sadolin og hendes udgivelser kan findes på: http://www.sadolin.net

-----
NY CD: TODAY
Musik skrevet og sunget af Cathrine Sadolin - Shout Music ApS marts 2001. kr 149,-

TODAY spiller en særegen blanding af funk, rock og keltisk folkemusik. Musikken er iørefaldene, udadvendt og dansevenlig. TODAY sammenfører elementer fra forskellige musiktraditioner, blandt andet ved at kombinere folkemusikkens udtryk med rockens instrumentering og energi.

TODAY består af en usædvanlig blanding af ekvilibrister fra forskellige sider af den professionelle musikscene. Cathrine Sadolin har rødder i så forskellige genrer som hård rock, folkemusik og klassiske lieder og har optrådt over hele Europa. Hun spænder som sanger videre end de fleste, med indspilninger fra klassisk til Heavy Metal.
Henrik Kjelin har baggrund i funk, rock og avantgarde og har udviklet sin meget personlige spillestil på fuldt distorted Hammond orgel, her stærkt suppleret af Merete Dithmer's solide temaspil og groovy guitarriffs. Jazzen er repræsenteret af en af Danmarks førende kontrabassister Jens Skou Olsen, og Benita Haastrup som i '98 modtog Ben Webster prisen for sit levende og virtuose trommespil.

Cathrine Sadolin sang, 12 str. guitar, bodhrán, skeer
Henrik Kjelin hammondorgel, harmonika, synth, sang
Merete Dithmer el- og akkustisk guitar, banjo
Jens Skou Olsen kontrabas, cello, tinwhistle, sang
Benita Haastrup trommer, percussion


______________________________________________________________________

Hvis du har spørgsmål omkring Komplet Sangteknik eller sangteknik i al almindelighed, så ring eller mail endelig.

Med venlig hilsen

Henrik Kjelin

Shout Publishing ApS
Rosengården 7
DK-1174 København K

email: shout@shout.dk

tel +45 3332 7724
fax +45 3315 6604