Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse


SHA LI MAR

Rå dansk vokalpower

Kendt fra "Venner for livet" - aktuel med debutalbummet "Sha Li Mar"

Artiklen er skrevet af freelance journalist Peter Hartung.

Fotograf: Steen Evald.

Tre danske sangerinder, der hver især har international klasse, samlet i én pigegruppe. Det lyder som enhver musikproducers drøm - nu er det en realitet. Sha Li Mar er navnet på gruppen, som leverer den musikalske del af underholdningen i det populære TV 2-program "Venner for livet", der er intet mindre end danskernes foretrukne fredagsunderholdning.

Sha Li Mar består af tre erfarne sangerinder, der alle har gjort sig bemærket i andre musikalske sammenhænge.

Engelina
(24 år)
Ida Corr
(25 år)
Christina Undhjem
(26 år)


Engelina er kendt fra sit makkerskab med Andreas Hemmeth i DJ Encore feat. Bornholmske Engelina, som stod bag sidste sæsons store tv-hit, "I See Right Through You", bedre kendt som Big Brother-temaet. Hun har bl.a. spillet live foran 40.000 mennesker i Boston, USA. Ida Corr (nej, hun er ikke i familie med The Corrs) har sunget kor for Gnags, og siden hun for fem år siden flyttede fra Århus til København har hun ved flere lejligheder sunget sammen med Kuku Agami, der sammen med Zindy Laursen udgjorde det populære Boogaloo-band. Endelig er der gruppens norske islæt, Christina Undhjem, der var midtpunktet i den danske gruppe You Know Who, og som siden har udsendt et album i eget navn.

Sha Li Mar byder på rendyrket dansk vokalpower. Tre store pigestemmer, der uden mindreværdskomplekser af nogen art tør kaste sig ud i personlige fortolkninger af moderne pop- og rockklassikere. Der bliver sunget igennem, så det kan mærkes. Hvilket fik en mavesur journalist på Ekstra Bladet til at skrive, at pigerne "synger så skingert, at emaljen falder af tænderne, hvis man kommer til at skrue for højt op." En beskrivelse, som Sha Li Ma-pigerne elsker: "Emaljen SKAL sgu' falde af tænderne, når man lytter til os! Men vi udbetaler ingen erstatning. For os betyder power alt. Når vi går på scenen, skal den bare trykkes af. Vi har så meget tryk på vores vokaler, at vi kommer helt ud over scenekanten," siger Engelina, Ida og Christina.

Sha Li Mar har netop udsendt debutalbummet "Sha Li Mar", der byder på personlige udgaver af klassiske pop- og rocknumre fra fire årtier. Serveret i hæsblæsende R&B-versioner. Madonna, Aerosmith, David Bowie, The Doors, Bee Gees, Culture Club og Rod Stewart er kørt en tur gennem den danske musikblender - og resultatet kan bedst betegnes Sha Li Mar!

"Vi har udvalgt nogle numre, som de fleste kender i forvejen. Det er andres hits, og dem skal man have stor respekt for. Det vigtigste har været, at vi føler, vi har kunnet tilføre numrene noget af vores egen personlighed. Faktisk har vi tilført sangene så meget af os selv, at vi næsten føler, vi har gjort dem til vores egne," lyder det fra de tre sangerinder.

Pigerne har selv været involveret i alle faser af produktionen på debutalbummet. Lige fra udvælgelsen af sangene, øvetimerne med musikerne og frem til selve indspilningen, der nærmest foregik "live" med de tre piger samlet om én mikrofon. Så ved kenderne, at der er tale om nogle seje tøser, der virkelig kan deres håndværk. Ingen overdubs eller snyd på vokalerne. Her er simpelthen bare tre sangerinder, der befinder sig godt i hinandens selskab.

Men hvad betyder egentlig Sha Li Mar? Navnet klinger af noget eksotisk, østlig mystik. Og det er ikke den franske parfume "Shalimar", der er inspirationen. Nej, Sha Li Mar er navnet på verdens smukkeste blomsterhave, anlagt af en indisk fyrste til minde om hans afdøde kærlighed. I Østen betyder Sha Li Mar rendyrket luksus. Noget overdådigt smukt og dyrt. Og man må bare indrømme, at de tre sangerinder i Sha Li Mar kan få de fleste fyre til at vende sig om på gaden.

"Jamen, selvfølgelig betyder udseendet da også noget. Det er nu ikke det, vi selv tænker mest på. For os er humoren vigtigere. Vi kan ikke få nok humor," siger Christina. "Hvis man skal være sammen i et lille studie i 15 timer, så er det altså bare nødvendigt, at man kan grine sammen. Nogle gange sendte produceren os uden for døren," afslører Ida. "Desuden er der så mange mænd i den her branche, at man er nødt til at være lidt af en powergirl for at slå igennem. Udseende, udstråling og vilje er vigtigt," siger Engelina.

Et godt eksempel på pigernes humor kunne man opleve, da TV 2 bad dem udfylde et spørgeskema i god gammeldags poesibog-stil. Her blev de blandt andet hver især bedt om at pege på deres mest irriterende vane. Ida svarede: "Jeg er stædig". Engelina svarede: "Jeg super-roder og er en samler. Det er en meget dårlig kombination." Og så kunne Christina ellers sætte trumf på med sit svar på spørgsmålet: "Jeg gør hele tiden andre opmærksom på deres dårlige vaner."

Hvis alt går vel skal Sha Li Mar på turné, når det efter 11 udsendelser er slut med "Venner for livet" på TV 2. Det glæder pigerne sig til. Ida, Engelina og Christina er også helt åbne, når man spørger til pigegruppens fremtid. "Det er op til publikum," lyder svaret. "Hvis man tager godt imod os, har vi tænkt os at fortsætte, så længe det er sjovt. Vi kunne også godt tænke os at lave nogle sange selv, men foreløbig er det bare fedt at komme ud og spille noget rå soul, funk, pop og rock."

Med venlig hilsen / Best Regards
Stig Ulrichsen
Promotion - CMC Records A/S

 
© 2001 MusikLinien