Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse

Landbrugsmedhjælper
bliver ny countrystjerne i Danmark


Hun er blot 28 år, hun hedder Wenche, hun bor i Frederikshavn – og nu debuterer hun som professionel sangerinde med albummet ”Country From My Heart”, der udkommer 6. september 2004. Wenche synger, som om hun aldrig har lavet andet. Men det er blot fire år siden, hun første gang sang foran et større publikum.

Af Peter Hartung

Det er ikke hver dag, den danske musikscene kan præsentere et debutant med så meget power i stemmen, som man finder hos den 28-årige nordjyske sangerinde Wenche.

På debutalbummet ”Country From My Heart” giver hun en overbevisende opvisning i, hvor stilsikkert og medrivende, 14 af country-musikkens største hits kan præsenteres i ny dansk indpakning. Stort og flot lyder det, som havde hun stået i lære hos Patsy Cline og Dolly Parton.

Det har hun på en måde også. For Wenche med efternavnet Hartmann lægger ikke skjul på sin store gæld til netop country-musikkens etablerede, feminine topnavne.

”Jeg er dybt fascineret af de store kvindelige country-stemmer. Jeg har lært en hel masse ved blot at sidde og lytte til især Patsy Cline og Dolly Parton, men også mange andre sangerinder. Jeg håber, jeg kan fortsætte med at udvikle mig, så jeg engang kan synge med samme overbevisning. Men det kræver masser af rutine,” erkender Wenche.

Den nye danske country-stemme bor privat i Frederikshavn. Hun er opvokset i den lille nordjyske flække Øster Holmen og er p.t. i gang med en landbrugsuddannelse som jordbrugsassistent. Musikken har hun nærmest fået i barselsgave, idet hendes far er rytmeguitarist og tager rundt og spiller 60’er-rock til private fester. Som barn sang Wenche i skolekor, men det er først de seneste fire år, den musikalske karriere er begyndt tage fart og form.

”Det hele startede faktisk i august 2000, da min far bad mig om at synge ”Crazy” til en 50-års fødselsdag på Svalereden Kro ved Søby. Det gik godt, og siden begyndte jeg at optræde med country-numre ved forskellige lejligheder,” forklarer Wenche.

Meget stor stemme

Wenche brugte derefter et par år på at sætte sig ind i country-musikkens univers. Hun lyttede med voksende interesse til navne som tidligere nævnte Patsy Cline, Emmylou Harris, Linda Ronstadt, LeAnn Rimes, Garth Brooks, Loretta Lynn, Shania Twain og mange, mange flere.

”Jeg kommer fra en musikalsk familie, hvor vi har lyttet til al slags musik. Og netop country har vist sig at ligge godt til min stemme. Country er desuden en del af min personlige musiksmag sammen med bluegrass, blues og R&B. Country er afslappende at lytte til. Det er desuden let tilgængeligt, og der er masser af ørehængere,” fastslår Wenche.

På hendes debutalbum har hun valgt at præsentere sine fortolkninger af 14 velkendte country-sange, produceret i absolut international stil af den danske musiker og producer Knud Erik Smidt, der selv spiller keyboards på Wenches debutalbum.

Albummets grundspor og vokaler er indspillet i Lundgaard Studios mellem Esbjerg og Kolding, mens de specielle country-instrumenter (pedal steel, violin, akustisk guitar) er indspillet i Nachville, USA, med specialiserede amerikanske studiemusikere. Resultatet er et traditionelt, meget amerikansk klingende album, der appellerer til et meget bredt publikum.

”Wenche er et fund af en sangerinde,” fastslår producer Knud Erik Smidt.
”Hun har en meget stor stemme med perfekt udtale og frasering. Det er ikke til at forstå, at hun kun har fire års erfaring. I studiet er hun utrolig selvkritisk og nærmest perfektionist. Hun er meget bevidst om sine virkemidler, og hun har uden problemer lagt anden- og tredjestemme på sine egne vokaler. De fleste af numrene er indspillet på bare to eller tre takes.”

Respekt for originalerne

Selv tager Wenche den megen ros med ophøjet jysk ro. Hun betragter sig selv som en yderst jordnær, glad og positiv pige, der færdes mere hjemvant på landet, i naturen og blandt dyrene – end i byen. Men samtidig er hun tiltrukket af muligheden for en musikalsk karriere, og nu er hun altså på gaden med sin professionelle albumdebut på et landsdækkende pladeselskab.

Albummet byder som nævnt på en perlerække af kendte sange: ”Snowbird”, ”Stand By Your Man”, ”Rose Garden”, ”Cryin Time”, ”Nobody’s Child”, ”Oh, Lonesome Me” og så videre.

”Jeg betragter det her som mit første rigtige album. Og jeg har bevidst valgt at lade mine versioner ligge tæt på originalerne. Når man skal etablere sig, tror jeg det er vigtigt at lægge ud med noget velkendt. Så kan man altid tage flere chancer og eksperimentere senere, når man først har fundet et publikum og et ståsted,” mener Wenche.

”Det er ikke min intention at gå ind og forsøge at lyde nøjagtig som de garvede country-sangerinder. Det her er min personlige udlægning af sangene, uden at jeg har anstrengt mig for at lave en masse om. For mig er respekten og ærbødigheden over for sangene den vigtigste,” forklarer Nordjyllands nye sangfugl.

”Nu skal jeg nok lige vænne mig til, at der er øget fokus på mig. For mig er sang stadig en hobby, men hvis det kan lade sig gøre, ville det være en drøm at kunne leve af det. Foreløbig er mit mål at blive færdig med min landbrugsuddannelse, hvilket efter planen sker i 2006. Samtidig kan jeg jo sagtens tage ud og synge i weekenderne. Og så må vi se, om jeg er så heldig at slå igennem.”

 

 
© 2001 MusikLinien