Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse

AT MEMPHIS STATION - LASSE HELNER

I august 2005 drog sangeren og komponisten Lasse Helner sammen med forfatteren Torben Eschen til Memphis, Tennessee for at starte indspilningen af et nyt album i det legendariske Sun Studio. Nøjagtigt 50 år forinden havde Elvis Presley indsunget sin sidste Sun single samme sted og (vistnok) i samme mikrofon. Med i studiet var det ligeså legendariske Memphis Session Band, de herrer: Reggie Young, Bobby Wood, Bobby Emmons, Mike Leech og Gene Chrisman. De musikere der akkompagnerede Elvis, da han i 1969 vendte tilbage Memphis for at indspille plader i sin hjemby for første gang siden den sidste Sun indspilning i 1955. Af de mere end 30 sange, der blev indspillet under denne maraton session, var der flere, der blev store hits for Elvis: bl.a.

”In The Ghetto” og ”Suspicious Minds”. The Memphis Boys, som bandet kalder sig i dag, medvirkede i perioden 1967-1971 på mere end 100 hits som studie band i Chips Moman’s American Studio med kunstnere som Dusty Springfield, Neil Diamaond, The Box Tops og B.J.Thomas.

I den smeltende hede sydstats nat indspillede de nu sammen med Lasse 3 nye Helner/Eschen sange til det kommende album. Den første var meget passende ”Hot Nights In Memphis”, en kærlighedserklæring til byen og musikken. En sightseeing op og ned ad den berømte musikgade, Beale Street, og en hengivelse til soul musikken, der strømmer ud fra B.B.King’s natklub.

I marts 2006 vendte Lasse Helner og Torben Eschen tilbage til USA, denne gang var destinationen Nashville, hvor The Memphis Boys i dag bor. 4 nye sange blev indspillet i Bayou Studio, blandt dem balladen ”Tenderfooting” med Reggie Young på en hjertegribende smuk western guitar. ”Tenderfooting” blev sammen med ”Hot Nights In Memphis” udsendt som promotion single i slutning af maj. Pladen har fået en massiv airplay.

I juni måned blev de sidste sange til albummet indspillet i henholdsvis Memphis og Nashville. Tilbage i Sun Studiet blev ”The Day The Levee Burst”, en ode til det oversvømmede New Orleans, indspillet med trommeslageren Bernard ”Bunchy” Johnson, der selv nåede at slippe ud af byen, inden Katrina slog til.

De sidste numre til albummet blev atter indspillet i Bayou studiet i Nashville. Heriblandt titelnummeret, ”At Memphis Station”, der er en kærlig hilsen til vor lokale nobelpristager, Johannes V. Jensen. Dagbladet ”Politiken” sendte i 1903 Johannes V. Jensen på en jordomrejse. Et af forfatterens mest berømte resultater af denne udflugt er digtet ”På Memphis Station”, der udkom i digtsamlingen ”Digte” for nøjagtigt 100 år siden i 1906.

 
© 2001 MusikLinien