128 toner polyfonisk synthesizer modul og sampler
128 toners polyfoni
64 MB intern hukommelse med 1083 waveforms
Velocity Switching
Ægte Stereo
Kraftfuld Modulations Matrix
Studiokvalitets effekter
COSM
RSS
Kan udvides med de nye SRX kort
Læser S-700, Akai S-1000, Akai S-3000, Wav og AIF via SCSI
Kan udvides med op til 128 MB RAM
R-BUS - og S/PDIF digital udgang
Kompatibel med SR-JV80 kort fra f.eks. 1080/2080 - plads til 8 kort
Super Synth

Vejledende udsalgspris kr. 22.500,-

Avanceret Super Synth
Rolands nye XV-5080 Super Synth tilbyder verdens mest avancerede digitale synthesizer teknologi og som udover avancerede redigeringsmuligheder giver den hidtil bedste lydkvalitet. Den forbløffende teknologi er nærmest perfekt til optrædende musikere, studiemusikere og lyddesignere. Flagskibet XV-5080 er et 19" rackmonterbart lydmodul med 128 toners polyfoni, 32 parts multitimbral og den interne hukommelse på 64 MB kan udvides med 4 SRX kort (hver har de 64 MB), 4 SR-JV80 Expansion kort og op til 128 MB standard SIMM RAM, som gør XV-5080 til en fuldblods Sample Player (Akai, Roland, Wav og AIFF). Indbygget finder du også en række effekter som f.eks. rumklang, chorus og multieffekter i top studiekvalitet. XV-5080 anvender Rolands COSM teknologi, samt Rolands digitale bus system R-Bus, som giver 8 separate digitale ind/udgange. XV-5080 har også 'almindelige' S/PDIF udgange. Displayet på XV-5080 er stort, baggrundsbelyst og letlæseligt under alle lysforhold.

128 toners polyfoni og kæmpe intern Wave hukommelse
Modsat andre producenter har Roland XV-5080 en teknologi som tillader 128 toners polyfoni igennem et enkelt og gennemprøvet design. XV-5080 kræver ikke forskellige lydkilder eller expansionkort med ekstra hardware for at opnå denne store polyfoni. Det betyder at selv de mest komplekse multitimbrale arrangementer og layers kan spilles fra en enkelt XV-Serie synthesiser. XV-Seriens interne hukommelse er på størrelse med mange af dagens samplere, eller med andre ord 4 gange så stor som den populære JV-2080. Der er 424 nye waveforms, hver enkelt samplet med en præcision og nøjagtighed som giver et hidtil uhørt niveau af realisme. Disse nye waveforms indeholder alt fra flygler til samplede guitarer, som er i stand til at reproducere slides og harmoniske udtryk. Derudover er der nye udtryksfulde Rhodes, Rock orgler, saxofoner, orkesterlyde og analoge synthesizer waveforms. Endelig har XV-Serien også fået en række nye spændende tromme og percussionlyde. XV-Serien har også alle lyde fra JV-2080 og sikrer derved bagudkompatibilitet med XP/JV-serien. Rolands XV-5080 indeholder endda 112 waveforms fra den legendarisk JD-990. Disse waveforms er perfekte for bl.a. lyddesignere og indeholder en lang række analoge waveforms, attack transistenter og spectrum loops.

Stereo afspilning af hver enkelt tone
Med lanceringen af XV-Serien, lancerer Roland også en ny synthesizer arkitektur. XV-5080 kan afspille to waveforms per tone. Eftersom et enkelt Patch kan anvende op til 4 Tones samtidig, giver det mulighed for 4-trins Velocity Switching eller 4 keyboardsplits, hver med stereosamplede waveforms i et enkelt Patch. Med 'Lock Legato' funktionen kan man endda udføre perfekte og præcise legato udtryk.

Uendelig Modulation via Matrix Control
Uanset om du ønsker at tilføje en smule vibrato eller ændre pitch, er XV-5080 i stand til give dig hvad du har brug ved hjælp af et avanceret modulationssystem, som kaldes Matrix Control. Hver modulationskilde kan have op til 4 destinationer hver med sin egne parametre. Modulationen kan slås til og fra for hver enkelt Tone. Eller hvad med at bruge Tone Mix tabellen til at kontrollere niveauet af hver enkelt Tone via en modulationskilde ? Kombineret med en enorm mængde routings og andre avancerede synthesizer funktioner, er udtryksmulighederne nærmest uendelige.

Indbyggede Studie effekter
Indbygget i Roland XV-5080 er der nogle særdeles kraftfuld DSP kredsløb, som bl.a. byder på rumklang, chorus og multieffekter i studiekvalitet. De fyldige og klare rumklangs algoritmer kommer fra Rolands top-of-the-line processor SRV-3030 24-bit Digital rumklang. Chorus sektionen producerer flot og fyldig modulation, som er god både til pads og sololyde. Den nye M-FX sektion indeholder alle effektalgoritmerne fra JV-2080, plus en række populære V-Studieeffekter og RSS. Derudover har XV-5080 en række unikke algoritmer som f.eks. 3D Delay, Slicer, Formant filter, Isolator og et Triplet baseret Shuffle Delay.
På XV-5080 er M-FX sektionen endda blevet udvidet med en række COSM effekter og en række multi-effekter som er optimeret til guitar, bas og keyboard. XV-5080 har endda fået Master EQ for hvert Output. Vigtigst er det dog måske, at hele XV-Serien har 24-bit D/A konvertering, som sikrer krystal klar lyd.


SRXpandable: Kvalitetskrævende lyd udvidelse
Rolands support af synthesizere, der kan udvides er jo bevist alene ved at se på den lange række af SR-JV80 kort på markedet. Med over 15 titler at vælge imellem kommer ingen andre synthesizere bare i nærheden. Med dette i baghovedet, designede Roland, XV-5080 til at være kompatibel med både SR-JV80 og det nye SRX-Serie kort. SRX kortet er på størrelse med et kreditkort og indeholder imponerende 64 MB wavedata. Det er fire gange så meget som et SR-JV80 kort. SRX kortene er designet med et intenst fokus på lydkvalitet. SRX kortene byder på øjeblikkelig adgang til de usædvanlige lyde uden problemer og med ingen loadtid. Det betyder at du hurtig kan afprøve forskellige lyde i din musik uden først at skulle hente dem fra en harddisk eller CD-ROM.

XP/JV/SR-JV80 Kompatibilitet
XV-5080 indeholder alle Preset lydene fra JV-2080. Faktisk vil disse lyde ofte lyde bedre på XV-5080, da både waveforms, effekter, audio kredsløb og ikke mindst Rolands super D/A convertere på 24 bit - bare lyder godt. XV-serien er også Patch kompatibel med alle programmerne på et SR-JV80 kort og kombinationen af Patch og Waveforms kompatibilitet og de nye SRX kort, gør at XV-Serien allerede fra starten er én de synthesizere i verden der har det største lydbibliotek.

Indlæs din favorit CD-ROM
For dem som vil udnytte et eksisterende lydbibliotek kan XV-5080 afspille samples fra Rolands S-700 serie samplere, Akai S-1000/3000 og endda filer i Wav og AIFF format. XV-5080 kan udvides med op til 128 MB RAM og tilsluttes et CD-ROM drev til det indbyggede SCSI stik, åbner en helt ny verden sig. Data kan indlæses og redigeres med XV-5080' imponerende effekter og synthesizer design og derefter gemmes på en tilsluttet harddisk eller et SmartMedia kort. XV-5080 er en fuldblods Sample Player og gør det let at få adgang til en lang række anerkendte sample biblioteker.

Stig på R-BUS'en
Roland XV-5080 kan let integreres i alle digitale studier ved at bruge de indbyggede S/PDIF udgange (Coaxial og Optisk) eller Roland R-BUS. R-BUS byder på 8 digitale 24-bit udgange og kan altså nemt tilsluttes andre produkter med R-BUS. Rolands digitale V-Mixere (VM-3100pro og VM-7000) og VSR-880 har R-BUS indbygget og tilsluttes XV-5080 via dette stik, har man altså adgang til 8 separate digitale ind/udgange. R-BUS kan endda let konverteres til ADAT/Tascam eller AES/EBU formatet ved at bruge bl.a. Rolands forskellige Interface bokse (ekstraudstyr


Musikalske hilsner,
LYDSNEDKERIET

Peter Kragballe
Snedkermester i HEPPER-SOUND Studio på www.hepper.dk